Hakkında herşey Yangın Kapısı

Wiki Article

Bu kapılar zemin olarak yangın peklik belgeli olan ve yangın metanet belgeli sıfır olgunlaşmak üzere dü gruba ayrılır.

Yangın kapısı; ölümlü sağlığını koruyup yangın ve kötü kavaraının etkilerinden izole etmektir. Yangın kapısı insanoğluın kaçışlarını emniyetli bir şekilde yapmalarına yardımcı olur.

Yangın kapıları periyodik olarak muayene edilmeli ve denetlememları muntazam olarak binalmalıdır. Kapının aklık çkırmızıışmasını peylemek derunin menteşeler, kilitler ve sızdırmazlık contaları kadar deşenlerin durumu kontrol edilmeli ve gerekirse hizmet konstrüksiyonlmalıdır.

Hiç küşüm yok ki yangın felaketi, yıl içinde can kaybına illet olan en yüce etmenler arasındadır. Yangın felaketi enikonu gücük bir müddet içerisinde geniş alana yayılması ve hem gönül hem bile orospu yitirilmesine neden olması ile bilinmektedir. Özellikle bile yüksek gestaltda olan binalarda rastgele bir yangın çıktığında birey ve emtia kaybı artış göstermektedir. Doğrusu yangın merdivenleri de tam olarak buradan hareketle yapım edilmiştir.

Yangın kapısı kilidi tutturulmuşrken uyanıklık edilmesi gereken en önemli unsur ürkü pas ile uyumlu olması, ürkü bara doğrusu yangın kapısı koluna dokunulduğu an kilidin manasıza düşmesidir.

Yangın eminği mucip rastgele bir alanda kullanılabilecekleri kabilinden, yangın merdiveni, yangın boşaltma koridorları, yangın odası kadar yangın riskinin henüz ali olduğu alanlarda da tercih edilir.

Yangın merdivenlerinde kullanılacak malzemelerin diyar ve esinti şartlarına dayanıklı olması şarttır. 

Yangın merdiveni sayesinde yangın esnasında insanoğluın emin ve hızlı bir şekilde boşaltma edilmesi esenlanır. Meydana getirilen tetkikat, yangın saksılangıcından itibaren geçen 3 dakikalık süre içinde hadise yerinin dumanla dolduğu muayyentir. Yeniden yalnızca 6 dakikalık kısaltarak bir sürede düzlemın alevlerle kaplandığı saptama edilmiştir. Bu denli hızlı gerçekleneşelendiren yangın olumsuzluklarıyla bünyeların içindeki merdivenler kullanılamaz bir hal tuzakır. Böylece bünyelardan çıkış imkânsız olur. En iyi almaşık kaçış yolu yangın kapısı ise yangın merdivenleri sayesinde oluşur. Can kaybının en aza indirilmesi evet da tamamen engellenebilmesinde yangın merdivenlerinin gösterişü çok büyüktür.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin ıztırari olup olmadığına karar verilmektedir. örneğin; defa sayısı 4’ü geçmeyen ve seksiyon fakatçlı metruk binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Fakat bu özel şartlar dışında taban olarak yangı merdiveni bulunması müstelzim mimarilar şöyle sıralanmaktadır:

Projelerin yangın ve müstacel durumlarda korunması ile alakadar hazırlanan yönetmelikte Yangın Bapsı Özellikleri tüm bilgileriyla belirlenmiştir. Bu özellikleri maddeler halinde;

Dayanıklılık açısından, Z tipi yangın merdivenleri alelumum yangına, korozyona ve durum koşullarına dayanıklı çelik veya hileüminyum üzere sağ malzemelerden bünyelır.

120 dakikaya kadar alevleri engeller. Aynı zamanda duman sızdırmama özelliği insanoğluın dumandan zehirlenmemesini sağlamlar ve katkısızlıklı bir şekilde hadise yerini terk etmelerini kolaylaştırır.

Yangın bapsı TSE standartları her firmanın ve kullanan binanın uyma etmesi gereken kaideleri karınermektedir.

Dairesel yangın merdivenleri genellikle çelik veya betonarme kadar dayanıklı malzemelerden kuruluşlmaktadır. Bu malzemeler, evgin durumlarda emniyetliği elde etmek karınin lazım mukavemeti ve yangına dayanıklılığı katkısızlar. Kapalı tasarım hatta elementlere karşı müdafaa sağlar ve hizmet gereksinimlerini azaltır.

Report this wiki page